BREO - Masszázs  

Masszázs előnyei

Masszázs előnyeiA Masszázs Előnyei

 

A világban elterjedt masszázstechnikák általában a test egészére terjednek ki, s a fejet, csak, mint a test kis részét, járulékosan érintik, csupán néhány masszázsfogás erejéig, a teljes masszázsra fordított idő kicsiny hányadában. Mindez természetes egyezést mutat a történelem során, a mindennapi életben mindig is fennállott helyzettel: a társadalmat alkotó emberek közül a legtöbben, idejük legnagyobb részében nehéz fizikai munkával kellett megkeressék kenyerüket. Korunkban azonban gyökeresen megváltozott a munkavégzés jellege, s az emberek munkán kívüli élete is. A technológia fejlődésével és a számítógépek széleskörűen elterjedt alkalmazásával ma a népesség egyre nagyobb hányada végez szellemi tevékenységet, ülő munkát s ennek arányában szorul vissza a fizikai testi erőfeszítés a mindennapi élet összes területén, s így a szabadidős tevékenységekben is. Helyváltoztatáshoz is autóba ülünk, otthon pedig órákat töltünk a televízió előtt. Mindezen változás ugyan visszaszorította a korábbi fizikai munka okozta problémákat, viszont a nyak a szem, az agy megnövekedett aktivitása mellett egy sor „civilizációs" betegséget hozott magával. A masszázs technikák a hangsúlyt máig a test egészére helyezik. A mozgásszegény életmód és a megnövekedett stressz, a környezet megváltozott és igen terhelő állapota, természetes gyógymódért, természetes megelőző és utókezelő módszerekért kiált. Mindezek együtt vezettek el egy új gyógyító eljárás alkalmazásához, a fej masszírozásához, mint természetes betegségmegelőző, gyógyító és utókezelő módszerhez.

Serkentik a keringést

A masszázs serkenti a keringést

 

A masszázs javítja a vér- és nyirokkeringést, erősíti az immunrendszert, elősegíti a salakanyagok kiválasztását, szabályozza a hormonháztartást, és csillapítja a fájdalmat.Serkentik a keringést és az anyagcserét, és beindítják az öngyógyító folyamatokat.

 

 

 

 

Fokozza a Relaxációt

A masszázs fokozza a relaxációt

 

A masszázs hatására gondolataink, érzéseink letisztulnak, megnyugszanak, rohanó világunkat egy kis időre kirekeszthetjük. A kezelés során alkalmazott halk meditációs zene és a környezet együttes hatása segíti szervezetünk pihentetését, relaxációját.

 

 

 

 

Elősegíti a pihentető alvást

A masszázs elősegíti a pihentető alvást

 

A masszázs ellazítja a feszült izmokat és nyugtatólag hat az idegrendszerre, ami a test ritmusának lassulását idézi elő. Ennek következtében csökken a vérnyomás, lassul a szívritmus, mélyebb és szabályosabb lesz a légzés és így megteremtődnek a pihentető alváshoz szükséges feltételek.

 

 

 

Enyhíti a stressz hatásait

A masszázs enyhíti a stressz hatásait

 

A masszázs aktiválja a paraszimpatikus idegrendszert, ezzel ellensúlyozza a test stresszre adott negatív válaszreakcióit, feloldja az izmok akaratlan feszülését, lehetővé teszi a normális szívritmus, keringésrendszer helyreállását. Enyhíti a stressz hatásait. A napi stresszből származó feszültségek gyakran megzavarják az alvást, fáradtságot, ingerlékenységet és érzelmi kimerültséget eredményezve.
Masszázs hatásai a bőrre

Masszázs hatásai a bőrre

 

Masszázs hatására a bőrben vérbőség keletkezik, hőmérséklete emelkedik. A fogások alkalmazása hozzájárul a szövetek jobb tápanyagellátásához, élénkül a sejtek anyagcseréje. Simító és dörzsölő fogások hatására az elhalt hámsejtek leválnak a bőr felszínéről, fokozódik a mélyebben fekvő bőrsejtek termelődése, növekedése. Hozzájárulnak a bőr természetes rugalmasságának megőrzéséhez, tónusának növekedéséhez. Masszázs közben fokozódik a bőr méregkiválasztása és hozzájárul a szervezet hőszabályzó folyamatainak kiegyensúlyozott működéséhez.

Enyhíti a fájdalmakat


A masszázs enyhíti a fájdalmakat

 

A masszázs segíti a fájdalmat előidéző állapot megszüntetését, ezen felül önmagában is fájdalomcsökkentő hatású. A masszőr, kezével olyan ingerületeket gerjeszt a szövetek érzékelő idegvégződéseiben, amelyek ideiglenesen gátolják a fájdalmi ingerületek eljutását az agyba. Az agyat endorfin kiválasztására készteti, ami gyógyszerek használata nélkül enyhíti a fájdalmakat, kellemetlen közérzetet.

 

 

© 2011 Breo, Minden jog fentartva
Tel: +36-30-370-72-22 | Email: info@fejmasszirozo.hu